Straja găzduiește Campionatul Național de Enduro la ciclism

Straja găzduiește Campionatul Național de Enduro la ciclism. Evenimentul va avea loc în perioada 24-25 august.  Participarea la orice categorie CNE, mai puțin categoria “Hobby”, necesită obținerea unei licențe eliberată de Federația Română de Ciclism.

EMTB-Challenge este un eveniment organizat pentru prima dată în România şi are loc pe parcursul a 2 etape: Semenic eMTB Challenge şi Straja eMTB Challenge. În sezonul 2019, aceste etape reprezintă faza de testare pentru pregătirea unui sezon de concurs în domeniul bicicletelor cu asistare electrică mountain bike.

EMTB-Challenge este gândit să ofere aventura, bucuria de a merge pe bicicletă, descoperirea naturii şi multă, multă distracţie. Tehnica de navigare şi orientarea sunt importante, la fel ca şi managementul energiei. Probele speciale sunt fie în urcare şi combină secţiuni tehnice cu zone în care e nevoie de putere maximă, dar şi în coborâre pe poteci tip enduro, care să pună în evidenţă aspectele tehnice ale mountain biking-ului (porţiuni înguste, pietre, treceri peste apă, coborâri abrupte).Traseul va avea aproximativ 30-35 de kilometri cu o diferență de nivel de aproximativ 1200 -1500 m. Este o combinație de probe speciale cronometrate de urcare şi coborâre (stilul enduro), cu legături de transfer. Este o provocare care îmbină abilităţile de navigare, condiţia fizică, tehnica de urcat şi de coborâre, abilităţile de orientare şi gestionarea inteligentă a bateriilor.

Probele speciale sunt cronometrate şi se parcurg individual, fără nici o recunoaştere a traseului (blind racing). Participantul care înregistrează cel mai mic timp este declarat câştigător. Pe zonele de transfer accentul se pune pe găsirea punctelor de validare (check point). Se va face „check-in” la diferite puncte de validare de-a lungul zonelor de transfer, folosind harta pe care o oferim şi staţiile de validare. Ratarea unui punct de validare atrage o penalizare de 10 secunde. În probele speciale pe urcare va exista, de asemenea, o zonă “fără picioare – no feet”. Atingerea solului cu piciorul în această zonă atrage o penalizare de 10 secunde.

 

Colaborator

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *