O nouă premieră în stațiunea montană Straja

Stațiunea montană Straja va mai bifa o premieră. Datorită faptului că Straja deține cele mai multe piste pentru bicicliști, stațiunea va găzdui, în această toamnă prima competiție de enduro pentru mountain-bike. Astfel, vor fi valorificate traseele de ciclism amenajate pe crestele montane.

„Concursul se va desfășura într-un format tip raliu care cuprinde 5 probe speciale, cronometrate. Traseele Lupilor și Baloo, deja consacrate, se vor diviza în câte 2 segmente și se va adăuga o nouă potecă, în zona superioară a stațiunii. În general, potecile pe care se va desfășura concursul sunt de coborâre, dar au și segmente de urcuș.  Cursa reprezintă o provocare lansată tuturor pasionaților de ciclism montan și este organizată de Fundația Noi Orizonturi Lupeni, în parteneriat cu Asociația Bike Attack Reșița și Clubul Alpin Valea Jiului. Vom reveni cu detalii legate de înscriere, categoriile concurenților, dar și alte informații legate de derularea competiției”, spun organizatorii.

Pentru stațiunea montană este un câștig faptul că există și trasee de ciclsim, astfel fiind promovat și turismul de vară. Cu zeci de kilometri de trasee pentru bicicliști, Straja își schimbă denumirea în “Ski&Bike Resort”.

 

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *