Strategie de lucru: Salvatorii mineri ar putea trece la IGSU

Salvatorii mineri de la PrestServ ar putea fi preluați de ISU. Este o variantă de lucru analizată la nivel guvernamental. Dacă se va reușit această mutare, s-ar garanta menținerea echipei de salvatori mineri din Valea Jiului.

“Este vorba de trecerea salvatorilor de la PrestServ la ISU. E un subiect care se dezbate de ceva ani, dar în contextul în care este un succes a subiectului Salvital-ISU (preluarea paramedicilor SMURD de către ISU-n.r.), am încredere că vom avea tot sprijinul ca să facem din echipa de salvatori mineri, o echipă atașată, integrată Inspectoratului pentru Situații de Urgență, care să asigure supraviețuirea acestui colectiv de elită. În Valea Jiului, acolo unde nimeni din România nu intră, salvatorii minieri își găsesc curaj și rezolvă problema. Sunt foarte multe cazurile în care ei au intervenit. Această echipă a salvatorilor mineri nu trebuie să dispară”,  a declarat Mihael Melczer, consilier personal al ministruluI Energiei, Anton Anton.

În momentul de față, la nivelul PrestServ mai sunt 12 salvatori mineri, doi dintre aceștia întrunind condițiile de pensionare. Despre salvatorii minieri s-a mai discutat și pe vremea când Mihael Melczer era director general al Complexului Energetic Hunedoara. La acel moment, acesta a propus ca PrestServ să se transforme în Staţie de Salvare de interes naţional care, date fiind diversitatea intervenţiilor efectuate în decursul vremii şi specificul activităţii, prin caracterul său unic, justifică utilitatea unei asemenea structuri. Numai că această propunere nu s-a mai concretizat odată cu schimbările survenite la nivel guvernamental.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *