Street art în Valea Jiului

Coaliția Valea Jiului Implicată și Fundația Greenpeace România lansează proiectul de pictură murală / street art în Valea Jiului. Proiectul demarează cu sesiuni de consultări online cu IRLO în vederea realizării unei picturi murale care va transpune povestea spusă de seniorii, juniorii și reprezentanții mediului asociativ al Văii într-una din zonele centrale ale Văii Jiului.

Consultările online vor fi difuzate în direct pe pagina de internet dedicată evenimentului. În cadrul sesiunilor consultative participanții vor putea transmite artistului gânduri, povești, idei, mărturii, informații despre “ce a fost Valea Jiului, ce reprezintă Valea Jiului în prezent și care va fi viitorul Văii Jiului” și “Cum poate fi transformată și reinventată o regiune mono industrială?”.

În urma acestor consultări, artistul va pregăti 3 schițe ale muralului, schițe care vor fi supuse unui proces de vot online. Schița cu cele mai multe voturi va fi aleasă și realizată la finalul lunii iunie pe calcanul clădirii de lângă Poșta veche din centrul Municipiului Petroșani, calcan pus la dispoziție de Primăria Municipiului Petroșani.

Proiectul se desfășoară în contextul în care autoritățile naționale lucrează la “Strategia pentru tranziția de la cărbune în Valea Jiului. Analiza principalelor provocări și oportunități din Valea Jiului” și urmărește să transmită o viziune care să se axeze pe o dezvoltare sustenabilă a regiunii.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *