Structură cloud și Big Data, la Universitatea din Petroșani

Universitatea din Petroșani a demarat procedura de achiziție de active corporale și necorporale, respectiv achiziția de echipamente, aplicații informatice și licențe pentru software, specifice funcționării unei infrastructuri de tip CLOUD și Big Data. 3.872.293 de lei este valoarea contractului. Acesta este finanțat din fonduri europene prin Programul Operațional Competitivitate.

Obiectivul general al proiectului vizează creșterea capacității de cercetare a Universității din Petroșani prin realizarea de investiții în infrastructură de tip cloud și integrarea acesteia în structuri internaționale de tip CLOUD și infrastructuri masive de date, în scopul ridicării nivelului de competitivitate științifică.

„Achiziția de echipamente, aplicații informatice și licențe pentru software, contribuie la îmbunătățirea infrastructurii de cercetare și inovare a Universității cu consecințe immediate și evidente asupra creșterii capacității de cercetare și inovare a creșterii și notorietății instituției pe plan internațional în domeniul cercetării-inovării”, arată documentul.

23 decembrie este data limită pentru depunerea ofertelor.

 

Monika BACIU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.