STS: Vor fi publicate numai rezultatele parţiale şi finale ale alegerilor prezidenţiale, nu şi cele provizorii

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) precizează că nu a primit cerinţe privind publicarea rezultatelor provizorii ale alegerilor prezidenţiale. „În consecinţă, până în acest moment, rezultă că vor fi publicate numai rezultatele parţiale şi finale”, arată STS, menţionând că aplicaţiile dezvoltate de STS permit publicarea rezultatelor alegerilor prezidenţiale cu aceeaşi transparenţă şi vizibilitate ca în cazul alegerilor europarlamentare, iar nepublicarea ezultatelor provizorii nu asigură acelaşi nivel de transparenţă ca la europarlamentare.

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale arată că realizează publicarea pe internet a datelor aferente procesului electoral din luna noiembrie 2019 conform cerinţelor operaţionale reieşite din hotărârile AEP şi deciziile BEC.

„Până în acest moment nu au fost adresate către STS cerinţe operaţionale din care să reiasă că rezultatele provizorii vor fi publicate. În consecinţă, până în acest moment, rezultă că vor fi publicate numai rezultatele parţiale şi finale”, se arată într-un comunicat de presă transmis, vineri, de STS.

STS menţionează că responsabilitatea publicării datelor aparţine AEP şi BEC.

„Aplicaţiile dezvoltate de STS permit publicarea rezultatelor alegerilor prezidenţiale cu aceeaşi transparenţă şi vizibilitate ca în cazul alegerilor europarlamentare. Considerăm că nepublicarea rezultatelor provizorii nu asigură acelaşi nivel de transparenţă ca în cazul alegerilor din 26 mai a.c. De asemenea, considerăm că nivelul de transparenţă realizat prin publicarea rezultatelor provizorii trebuie să fie acelaşi pentru toate categoriile de public. În momentul de faţă nu există cerinţe operaţionale care să permită STS centralizarea rezultatelor provizorii de la nivelul secţiilor de votare”, mai arată STS.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *