Studenți la medicină, voluntari în linia întâi alături de cadrele medicale hunedorene

În baza unui Ordin al Comandantului Acțiunii, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, 16 studenți voluntari de la Facultatea de Medicină Generală din Arad au fost repartizati la patru spitale hunedorene care tratează pacienți bolnavi „COVID-19”.

Studenții voluntari își vor desfășura activitatea pe perioada stării de alertă la nivel national, în contextul pandemiei generate de virusul SARS COV 2, în urma solicitărilor venite din partea unităților sanitare la nivel județean și a analizei necesităților realizate la nivelul Centrului National de Coordonare si Conducere a Interventiei.

Repartizarea studenților voluntari s-a făcut către următoarele spitale Suport Covid: Spitalul de Pneumoftiziologie Brad, Spitalul Municipal Lupeni, Sanatoriul Geoagiu și Spitalul C.F. Simeria.

În baza Contractului de voluntariat, studenții vor beneficia de drepturile cuvenite în raport cu prevederile O.U.G. 197/18.11.2020.

În același context, al evoluției situației epidemiologice și al evaluării riscului de sănătate publică, prefectul județului Hunedoara, Călin-Petru Marian, a avut astăzi o întâlnire cu doamna doctor Andreea Uliță-Sînjoan președinte al Colegiului Județean al Medicilor – Hunedoara.

Au fost analizate și discutate problemele ridicate de medicii de familie din județul Hunedoara, legate de relațiile instituționale cu Casa de Asigurări de Sănătate, dar și cele referitoare la activitatea de zi cu zi a medicilor, în această perioadă a pandemiei, pentru a asigura pacienților cele mai bune servicii medicale.

Prefectul județului Hunedoara a transmis că Instituția Prefectului se implică în continuare pentru a asigura tot sprijinul necesar activității medicilor de familie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *