Succes simerian la Festivalul Național de Literatură „Cezar Petrescu”, de la Bușteni

Un grup de 7  elevi din clasa a III-a Step by Step, de la Liceul Tehnologic  “Anghel Saligny” Simeria, au fost numiti “magnifici” de către organizatorii și membrii juriului Festivalului Național de Literatură “CEZAR PETRESCU”, organizat în 1-2 iunie la Bușteni. Scriitorul și jurnalistul Alexandru Mironov , precum și Victor Gh. Stan, presedintele Filialei București de Literatută copii si tineret, doi dintre membrii juriului, au apreciat în mod deosebit prestația copiilor.

Pe parcursul a două zile, elevii au participat la Concursurile din festival, obținând Premiul I, la toate secțiunile:

  • TEATRU (cu piesa “Pomul care face ciori”, de Octav Pancu Iași); interpreți: Rareș Gazau si Patrik Barbu,
  • DESEN ( David Junie si Alesia Istrate);
  • ARTA DANSULUI  POPULAR (dans pădurenesc) – Ansamblul “ CETIOARA”; dansatori: Flavius Herci, Ariana Vlaiconi, Riana Verestoi, Alesia Istrate, Patrik Barbu, David Capra, Rareș Gazau;
  • DANS MODERN  si INTERPRETARE – Formația “DO-DO MUZICAL”.

Succesul lor a fost preluat și de ceilalți colegi cu care au învățat dansul, cântecele și textele premiate la Bușteni, astfel că, la finalul anului școlar au realizat un moment artistic aplaudat de părinții și bunicii lor.

Începe vacanța cu avionul spre Franța

Ariana, Riana și Rareș, trei dintre  magnificii simerieni  câștigatori la Bușteni, vor  “începe vacanța cu avionul spre Franța”,  pentru că  în perioada 22-25 iunie, alături de profesoarele Marioara Cernescu și Camelia Baciu, de la Liceul din Simeria, vor participa la un festival intercultural  în nordul Franței, la Tours en Vimeu și la o acticitate educativă la   școala “BELLE VUE” din  Charleroi, Belgia.

Drum bun și succes românașilor noștri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *