Sunt cei mai buni din lume! România este noua campioană mondială la acrobaţie cu planorul! (GALERIE FOTO)

Echipa României face istorie: cei cinci piloţi înscrişi la clasa Advance au reuşit să ridice România pe primul loc. La Campionatul Mondial de Acrobaţie cu planorul, românii au devansat echipa Franţei şi a Germaniei.

Este cel mai bun rezultat din istoria acrobaţiei cu planorul din ţară. Mai mult, este o dublă victorie: pilotul Octav Alexan ocupă locul II la clasa Advance.

Octav ALEXAN, pilot – sursa foto: facebook

 

Octav ALEXAN, pilot – sursa foto: facebook

“La primul Campionat Mondial de acrobaţie cu planorul organizat în ţara noastră de Aeroclubul României şi Federaţia Aeronautica Romana, sportivul nostru Octav Alexan s-a clasat pe locul II, iar echipa noastră pe locul I !!!! Felicitări tuturor celor implicaţi în pregătirea sportivilor noştri, organizarea şi susţinerea competitiei, sunt cele mai bune rezultate din istoria acrobaţiei cu planorul în România”, a scris George Rotaru pe pagina sa de facebook.

Joi a avut loc ultima probă din competiţie, o probă dificilă, care a presupus realizarea unor figuri acrobatice complicate. România a reuşit să-şi păstreze primul loc, devenind noua campioană mondială la „22nd FAI & WGAC 10th FAI WAGAC 2019 Romania”. Franţa ocupă locul II, urmată de Germania şi Austria.

Ceremonia de premiere va avea loc sâmbătă când formaţiile de acrobaţie ale Aeroclubului României împreună cu Forţele Aeriene Române vor oferi publicului prezent pe Aerodromul Săuleşti un spectacol aviatic care se va întinde pe  mai bine de două ore.

Laura Oana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *