Via Transilvanica – Toma Coconea prezent la inagurarea primilor kilometri

Prima bornă a traseului de 1000 de kilometri, Via Transilvanica, a fost montată. Ruta străbate și județul Hunedoara.

Cei 137 de kilometri din judeţul Suceava incluşi în Via Transilvanica au fost inauguraţi,la Putna, prin montarea unei borne de început al traseului de pelerinaj de 1.000 de kilometri, ”de la Putna până la Cazane”, în prezenţa actorului Marcel Iureş, a ministrului Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, stareţului Mănăstirii Putna, Melchisedec, autorităţilor locale şi judeţene.

Și sportivul hunedorean, Toma Coconea a participat la inauguarea primelor borne kilometrice.

“Via Transilvanica a crescut și s-a extins frumos, având 300 kilometri realizați într-un singur an. Ieri am participat la inaugurarea câtorva borne kilometrice de andezit și pe tărâmul județului Brașov alături de prieteni de la Tasuleasa Social (fondatorii acestui proiect), Alin Ușeriu, Tibi Ușeriu, Dragos Bucurenci, Marcel Iures, Emil Hurezeanu, ambasadorii Statelor Unite, al Marii Britanii, al Israelului și al Ungariei. Mă bucur că sunt ambasador și că fac parte din acest proiect de suflet, că pot participa puțin câte puțin în promovarea „drumului care unește””,  spune Toma Coconea.

Iniţiatorul proiectului şi preşedintele Asociaţiei Tăşuleasa Social, Alin Uşeriu, a spus că Via Transilvanica a fost lansată pe 12 iunie 2018, iar traseul, pe lângă scopul turistic, reprezintă un drum de pelerinaj şi ”o modalitate de a te regăsi spiritual sau emoţional”.

Via Transilvanica este cel mai nou proiect al Asociaţiei Tăşuleasa Social, cuprinde 1.000 de kilometri de la Putna la Drobeta-Turnu Severin şi va străbate zece judeţe – Suceava, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Harghita, Braşov, Alba, Sibiu, Hunedoara, Mehedinţi şi Caraş-Severin. Potrivit lui Alin Uşeriu, conceptul s-a născut în urma unor iniţiative similare din alte ţări, cum ar fi Camino de Santiago în Spania sau Pacific Trail în America de Nord.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *