SUPĂRAT PE CARANTINĂ: Primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob Ridzi cere, pe Facebook, demisia prefectului și a directorului DSP Hunedoara

După primarul Devei, Florin Oancea, care cerea, săptămâna trecută, demisia conducerii Complexului Energetic Hunedoara, alt primar hunedorean solicită demisii. Este vorba de Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani, care cere, printr-o postare pe Facebook (noua modă în comunicare a politicienilor români!), demisia prefectului județului Hunedoara, Călin-Petru Marian și a directorului DSP Hunedoara, Sebastian Mezei.

Întocmai situației primarului Devei, atacul primarului de Petroșani – pornit din supărarea că s-a decis carantinarea anti-Covid a municipiului Petroșani, alături de Simeria și Brad – vine chiar împotriva unui coleg din PNL, prefectul județului.

Prezentăm mesajul lui Tiberiu Iacob Ridzi, deocamdată fără alte comentarii.

Cer public DEMISIA Prefectului Județului Hunedoara și a directorului DSP Hunedoara!

Vă cer public demisia, domnule Prefect Călin-Petru Marian și domnule director al DSP Hunedoara Sebastian Mezei pentru că ați discriminat locuitorii municipiului Petroșani, prin deciziile mult mai restrictive pe care le-ați dispus, în comparație cu orașele carantinate din alte județe dar și pentru că ați decis carantinarea municipiului Petroșani la o incidență la care niciun alt oraș nu a fost carantinat!

Iată doar câteva dintre întrebările la care noi, cetățenii municipiului Petroșani, așteptăm răspuns:

1. De ce s-a luat decizia carantinării municipiului Petroșani la o incidență de 6 cazuri la 1000 de locuitori, în timp ce alte orașe au fost carantinate la o incidență mult mai mare (de exemplu Timișoara – la incidența de 7,5 la 1000 de locuitori, Sibiul – la incidența de aproape 12/1000 de locuitori) sau nu au fost carantinate deloc (de exemplu Cluj-Napoca, la incidența de peste 9 la mie)?

2. Câte acțiuni de conștientizare a populației, verificare a purtării măștii de protecție și respectării distanțării sociale ați organizat în municipiul Petroșani și în celelalte localități din Valea Jiului în ultimele săptămâni pentru a preveni răspândirea acestui virus?

3. Câte controale a efectuat DSP Hunedoara în supermarketuri în ultima perioadă, pentru a vedea dacă sunt respectate normele de distanțare și cele de igienă?

4. Câte teste pentru depistarea virusului SARS – CoV -2 au fost efectuate în Petroșani, raportat la numărul populației, și, prin comparație, câte teste au fost efectuate în celelalte orașe din județ care nu au fost carantinate?

5. De ce nu s-a suplimentat și la Petroșani numărul de doze de vaccin Pfizer si Moderna, în condițiile în care sunt sute de oameni pe listele de așteptare?

6. De ce nu le este permis copiilor din ciclul primar să frecventeze cursurile? La sănătatea psihică a acestor copii nu vă gândiți? Cum poate învăța să scrie online un elev de clasa I?

7. De ce măsurile luate la Petroșani sunt mult mai restrictive decât în alte localități carantinate din alte județe?

8. De ce la Petroșani ați decis închiderea saloanelor de coafură, frizerie, cosmetică,etc, deși la Timișoara, de exemplu, la o incidență mult mai mare, nu a fost luată o astfel de măsură?

9. De ce persoanele care au fost vaccinate cu ambele doze au aceleași restricții ca și cei nevaccinati, deși pot face dovada imunizării? Cum încurajați vaccinarea populației?

10. De ce în momentul în care ați avut în intenție să carantinați municipiul Petroșani, domnule director al DSP Hunedoara, nu ați luat legătura cu autoritatea locală, așa cum se procedează în alte orașe din țară?

Ca administrație publică locală, am făcut tot ceea ce a depins de noi pentru limitarea răspândirii virusului SARS – CoV – 2 în comunitate, dar, dacă eforturile noastre nu sunt dublate de măsuri ale instituțiilor abilitate de la nivel județean, rezultate nu pot fi cele așteptate.

NU MAI DISCRIMINAȚI PETROȘANIUL!

Tiberiu Iacob – Ridzi,

Primarul municipiului Petroșani”

Sursă: Facebook - Tiberiu Iacob Ridzi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *