Sute de copii sunt mai vulnerabili din cauza pandemiei de coronavirus

Sute de copii din întreaga țară sunt mai vulnerabili din cauza pandemiei de coronavirus. aceștia nu mai merg la școală, iar situația materială a familiei este mai mult decât precară. La Lupeni este un pol al sărăciei. În Lupeni, cu sprijinul PEPCO Romania, Salvați Copiii susține 100 de copii vulnerabili. Prin oameni dedicați, Salvați Copiii vine în întâmpinarea nevoilor copiilor și le oferă materiale pentru activități educative și recreative și tichete sociale destinate achiziționării de produse alimentare și igienice. Totodată, cadrele didactice și psihologii continuă activitățile de suport educațional și psihologic online și telefonic.

”Alături de cei mici trăiesc de multe ori emoțiile lor – bucuria unei vești, furia față de o nedreptate, îngrijorarea, suferința, dorul, și încă una în plus – neputința. Ceea ce am putut face pentru a-i ajuta, a fost să le oferim, eu și colegii mei, încredere și siguranță. Am clădit un pod, pe care atât copiii, cât și părinții să îl poată traversa, fără a le fi frica că se va dărâma. Suntem alături de ei tot timpul.”, povestește  Gianina Karina Blăjan, reprezentant al Salvați Copiii la Lupeni.

Zilele acestea, peste 430 de copii din Lupeni și din alte localități, împreună cu familiile lor beneficiază de sprijinul celor de la Salvați Copiii.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *