Sute de specialiști din geoparcurile europene vor ajunge în județ

Sute de specialiști din geoparcurile europene vor ajunge în județul Hunedoara. Evenimentul este programat a avea loc în primăvara anului viitor.

„Vom găzdui cel mai important eveniment de primăvară al Rețelei Europene a Geoparcurilor, care va avea loc în perioada 27 – 31 martie 2023.  În Geoparcul Internațional UNESCO Țara Hațegului vor ajunge în jur de 200 de specialiști și experți din geoparcurile europene, iar tema principală de discuție va fi dezvoltarea durabilă. Am ridicat puțin cortina și i-am invitat pe participanții la conferința EGN, desfășurată săptămâna trecută în Geoparcul Internațional UNESCO Sesia Val Grande (Italia), să arunce o privire asupra geoparcului nostru”, arată reprezentanții Geoparcului Dinozaurilor.

Rețeaua Europeană a Geoparcurilor (EGN) funcționează ca organizație regională a Rețeaua globală a geoparcilor (GGN) și Programul UNESCO pentru Geoștiințe și Geoparcuri Internaționale (UNESCO-IGGP). Obiectivul său principal este de a asigura cooperarea între geoparcuri pentru protejarea patrimoniu geologic și promovarea dezvoltare durabilă a teritoriilor lor din Europa. În 2020 ianuarie, EGN avea 75 de membri instituționali (Geoparcuri globale UNESCO ) din 26 de țări europene și există mai multe proiecte de geoparc aspirante, care solicită o etichetă UNESCO și, prin urmare, membru permanent EGN.

 

Monika BACIU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.