Tabără națională de pictură… la Pomul cu lalele

Pomul cu lalele din Iscroni, pe DN 66A, va fi locul unde artiștii plastici își vor da, luni, 23 septembrie, întâlnire. Acolo va avea loc, în premieră, Tabăra națională de pictură. Vernisajul este organizat cu ocazia aniversării a 139 de ani de existență a pomului cu lalele, un simbol cultural, dar și turistic al Văii Jiului.

“Dorința noastră, a organizatorilor este de a promova ținutul de poveste al Văii Jiului. Participă la această tabără de pictură, 6 pictori din țară și 6 din Valea Jiului. Prin acest eveniment vrem să promovăm ținutul de poveste al Văii Jiului și ne-am ales ca punct de plecare, acest monument al naturii. Dorim ca în aceste zile petrecute de dumneavoastră, cei 12 “Apostoli” ai penelului în Valea Jiului, să descoperiți armonia frumuseților naturale ale acestei Văi, ospitalitatea locuitorilor și exploatările miniere de unde a pornit cărbunele către prima etapă de industrializare a țării”, spune Viorel Pascu, președintele Asociației Pro Aninoasa, organizatorul vernisajului.

Pomul cu lalele din Aninoasa ar apărea și în scrierile lui Jules Verne. Soția baronului de Manderspach coresponda cu scriitorul francez Jules Verne, care a fost inspirat de locurile și peisajele pitorești descrise de Anne Margarette în scrisorile sale. În anul 1892 Jules Verne a scris „Castelul din Carpați”.

 

 Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *