Tânăr din Petroșani, reţinut preventiv sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie calificată

În data de 07.06.2020, în jurul orei 06:50, Poliția Municipiului  Petroșani a fost sesizată cu privire la faptul că un petroşenean a fost agresat fizic în seara zilei de 06.06.2020, de către un vecin.

La fața locului, în cel mai scurt timp, s-au deplasat poliţiştii de ordine publică, care au identificat  victima, un bărbat în vârstă de 49 de ani. Acesta a  declarat verbal faptul că, în seara zilei de 06.06.2020, în jurul orei 20:30, în timp ce se deplasa spre imobilul în care locuiește, pe casa scării, a fost lovit cu pumnul în zona feței de un vecin în vârstă de 20 ani.

La scurt timp, tânărul, care locuiește în aceeași scară de bloc, a intrat  în locuința  părţii vătămate (cu acordul acestuia), pentru a-l invita să consume împreună băuturi alcoolice, dar acesta a refuzat, motiv pentru care tânărul a părăsit locuința.

Tânărul a revenit în locuință după circa 30 minute fără acordul persoanei vătămate și l-a agresat din nou pe bărbat, după care a părăsit locuința. Bărbatul agresat a adormit până în jurul orei 05:00, când a constatat că i-au fost sustrase din locuință trei telefoane mobile precum și alimente din frigider.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie calificată, iar în data de 08.06.2020, poliţiştii l-au depistat, pe raza municipiului Petroşani, pe prezumtivul autor al infracțiunii reclamate.

Față de tânăr, poliţiştii au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 ore, urmând ca în ziua de 09.06.2020 acesta să fie prezentat magistraţilor în vederea luării măsurilor preventive (prejudiciul cauzat, în valoare de 7.000 de lei, a fost recuperat în proporție de 50%).

 

IPJ  Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *