Polițiștii hunedoreni la datorie în minivacanța de Rusalii

În data de 06.06.2020, la ora 21:31, Poliția Municipiului Deva  a fost sesizată despre producerea unui eveniment rutier în comuna Băița, soldat cu pagube materiale.

Din cercetările efectuate la fața locului, poliţiştii au stabilit faptul că la data de 06.06.2020, în jurul orei 21:20, un tânăr de 21 de ani, din comuna  Băița, fără a poseda permis de conducere, a condus un autoturism neînmatriculat pe raza satului Hărțăgani, unde a  acroșat un autovehicul parcat în fața unui imobilul.

În data de 06.06.2020, la ora 19.00, poliţiştii au oprit în  trafic, pe D.N.7, în afara municipiului Orăştie, autoturismul condus de  un bărbat de 44 de ani.

Conducătorului auto a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat  o valoare de 0,48 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

În data de 07.06.2020, la ora 21:30,  polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Șoimuș au oprit pentru control un autoturism care circula pe DN76, din direcția Bejan – Șoimuș. Cel aflat la volan, un bărbat de  54 de ani, din municipiul Deva, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,41 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

La data de 07.06.2020, în jurul orei 08.55, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Hațeg au oprit în trafic un autoturism care se deplasa pe DN 66, din direcția Hațeg spre Petroșani.

Conducătorul autoturismului un bărbat de 54 de ani, din orașul Hațeg, a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 0,42 mg/l, alcool pur în aerul expirat. Totodată, poliţiştii au constatat faptul că acesta efectuează activități în regim taxi contra-cost, fără a deține autorizație taxi valabilă sau copie conformă valabilă.

În data de  07.06.2020, la ora 08:00, un  echipaj rutier din cadrul Poliției Municipiului Orăștie a oprit  pentru control,  pe DJ 705 G, în localitatea Romos autoturismul condus  de un bărbat de  64 de ani, din  comuna Romos.

Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare  de 0,46 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

La data de 08.06.2020, un tânăr de 20 de ani, din comuna Mărtinești, care  conducea o motocicletă ce nu avea aplicate plăcuțele cu numerele de înmatriculare, pe DJ 668, spre orașul Călan, nu a respectat semnalul de oprire efectuat de agenţii echipajului de poliție și şi-a schimbat direcția de mers,  spre Valea Sângeorgiului. Poliţiştii au pornit în urmărirea motocicletei, folosind  semnalele acustice și luminoase, iar în satul Valea Sângeorgiului, tânărul a pierdut controlul direcției de mers, a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat în canalul pluvial.

În urma interogării bazelor de date, poliţiştii au stabilit faptul că tânărul poseda permis de conducere necorespunzător categorie din care face parte autovehiculul condus, iar motocicleta figura ca fiind radiată din circulație.

În data de 08.06.2020, în jurul orei 15:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Hațeg, în timp ce efectuat activităţi de patrulare pe raza comunei Densuș (D.J. 687 G), au observat un autoturism care nu avea montate plăcuțe cu numărul de înmatriculare şi care se deplasa din direcția Valea-Fierului spre Densuș. Conducătorul autoturismului a fost identificat în persoana unui minor în vârstă  de 16 ani, din comuna Densuș, care nu posedă permis de conducere.

În data de 08.06.2020, la ora 18:40, un tânăr în vârstă de 21 de ani, din municipiul Vulcan, a fost depistat în trafic de poliţişti, conducând un autovehiculul de teren pe sensul de mers Pasul Vulcan către Centru. După efectuarea semnalului regulamentar de oprire, conducătorul auto a accelerat (fiind urmărit de poliţişti), a rulat pe un drum accidentat nemodernizat, după care a abandonat autovehiculul într-o pădure de pe raza municipiului Vulcan. În autovehicul, împreună cu tânărul  se mai afla o tânără în vârstă de 20 de ani, din Aninoasa.

În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că ambii ocupanți ai maşinii figurau cu mențiuni de izolare la domiciliu, iar cel aflat la volan nu este deținător permis de conducere.

Cei doi tineri au fost depuși ulterior într-un centru de carantină și au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 1.000 lei, fiecare.

În data de 08.06.2020, la ora 02:15, polițiștii Secției de Poliție Rurală Șoimuș au efectuat un filtru rutier la intersecția DN 76 cu strada Potoșca, din comuna Şoimuş. De pe strada Potoșca, spre DN 76, s-a deplasat un autovehicul, iar la semnalul de oprire efectuat de către agenții de  poliție, conducătorul autovehiculului a efectuat manevra de mers înapoi, nerespectând semnalul de oprire al poliţiştilor.

Poliţiştii au pornit în urmărirea autoturismului, cu semnalele acustice și luminoase în funcţiune, iar la aproximativ 100 de metri a fost oprit autovehiculul respectiv,  condus un bărbat de  38 de ani, din municipiul Deva.

Bărbatul a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest și să se supună prelevării de  probe biologice.

În data de 08.06.2019, la ora 00:48, Poliția Municipiului Petroșani a fost sesizată cu privire la faptul că un autoturism a produs o tamponare, iar conducătorul autoturismului este posibil să se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Echipajele de ordine publică şi poliţie rutieră care s-au deplasat la faţa locului au stabilit că un bărbat de 62 de ani, conducătorul autoturismului care a produs tamponarea, în timp ce se deplasa pe DN 66, zona Roşia, a pătruns pe sensul opus şi a  acroşat un autoturism care circula regulamentar. În urma evenimentului rutier a rezultat  avarierea autoturismelor.

Ambii conducători auto au fost testați alcooltest, rezultatul testării bărbatului de 62 de ani fiind de 0,65 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, în urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că acesta nu poseda permis de conducere.

În data de 09.06.2020, la ora 03:25, poliţiştii Secției de Poliție Rurală Hațeg au depistat un bărbat  de 47 de ani, din  comuna Sarmizegetusa, care conducea un autoturism pe DN 68, în  comuna Sarmizegetusa. , În urma testării, aparatul  alcooltest a indicat o concentraţie de 0,80 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

În toate cauzele prezentate, poliţiştii au întocmit dosare de cercetare penală. 

 

 

IPJ Hunedoara

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *