Tânărul căutat de salvamontiştii din Hunedoara a fost găsit mort, cu multiple traumatisme

Un tânăr a fost căutat, duminică, de salvamontiştii din Hunedoara în Masivul Retezat, după ce s-a despărţit de grupul cu care era şi a încercat să coboare pe versantul nordic al Vârfului Păpuşa, dar a alunecat pe zăpada îngheţată. El a fost găsit mort, cu multiple traumatisme.

UPDATE – „Persoana a fost găsită la cca 200 metri sub linia crestei, decedată, prezentând multiple traumatisme craniene şi de coloană vertebrală, toate acestea incompatibile cu viaţa”, au anunţat reprezentanţii Salvamont Hunedoara.

Potrivit acestora, un salvator montan a fost lansat din elicopter în zona de abrupt de unde victima a fost extrasă şi transportată la serviciul IML.

ŞTIREA INIŢIALĂ – Potrivit Salvamont Hunedoara, un tânăr este căutat după ce a dispărut în zona Vârfului Păpuşa din Masivul Retezat.

„Plecat solitar din grupul aparţinător, a încercat o coborâre pe versantul abrupt nordic al Vf. Păpuşa, alunecând pe zăpada îngheţată a unui jgheab… În cursul nopţii, o echipă a Serviciului Salvamont a Consiliului Judeţean Hunedoara l-a căutat în zona de abrupt, dar din cauza condiţiilor meteo nefavorabile nu a putut fi localizat… În această dimineaţă căutarile au fost reluate atât terestru, cât şi cu suport aero”, au arătat salvamontiştii.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.