Târgurile de animale, interzise în județ din cauza pestei porcine

Toate târgurile de animale din județ au fost suspendate pe o perioadă nedeterminată. Decizia a fost luată ca urmare a răspândirii focarelor de pestă porcină. Subprefectul județului Hunedoara, Dorel Ovidiu BRETEAN, a convocat Centrul Local de Combatere a Bolilor (C.L.C.B.) în ședință la sediul Instituției Prefectului – Județul Hunedoara. Membrii C.L.C.B. prezenţi la ședință au stabilit Planul de măsuri pentru prevenirea introducerii pestei porcine africane în efectivele de animale de pe teritoriul judeţului Hunedoara.

Astfel, Centrul Local de Combatere a Bolilor a aprobat următoarele măsuri suplimentare:

  • se suspendă pe o perioadă nedeterminată organizarea târgurilor de animale de pe raza judeţului Hunedoara;
  • se va monitoriza desfăşurarea târgurilor neautorizate pentru combaterea comerţului ilegal cu animale vii, în mod special porcine;
  • se vor monitoriza permanent toate intrările în judeţul Hunedoara.
  • se vor identifica în cadrul fiecărei Unităţi Locale de Sprijin (U.L.S.) din localităţile judeţului, suprafeţe de teren propuse aprobării C.L.C.B. Hunedoara pentru ecarisarea alternativă, conform normelor legale în vigoare.
  • se va organiza o întâlnire cu gestionarii fondurilor de vânatoare pentru prezentarea Planului de măsuri pentru prevenirea introducerii pestei porcine africane în efectivele de animale de pe teritoriul judeţului Hunedoara.
  • se vor organiza întâlniri cu reprezentanţii U.A.-T arondate celor 6 zone (Deva, Brad, Orăştie, Hunedoara, Haţeg, Valea Jiului) unde sunt organizate Circumscripții Sanitar Veterinare (C.S.V.).

C.L.C.B. a stabilit, de asemenea, ca D.S.V.S.A. să disemineze tuturor administraţiilor publice locale din judeţ recomandări pentru informarea proprietarilor de animale în ceea ce priveşte prevenirea, apariţia şi combaterea pestei porcine africane. Recomandările vor fi afişate în locuri publice din localităţi şi vor fi transmise proprietarilor de exploataţii şi proprietarilor individuali.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *