Taximetrist înșelat de o clientă, prin telefon

În data de 19.08.2021, Poliția Municipiului Deva a fost sesizată de un bărbat în vârstă de 34 de ani, din municipiul Deva, taximetrist, cu privire la faptul că, în urma unei comenzi externe preluată pe telefonul mobil, în urma convorbirilor purtate cu o potenţială clientă, aceasta l-a convins, înainte să efectueze o cursă din Deva spre localitatea Boholt, să depună mai multe sume de bani la un aparat tip „Selfpay” din incinta unui magazin din Deva (suma totală fiind de 2.400 de lei). Iniţial, femeia i-a solicitat taximetristului să îi aducă anumite cumpărături de  la un anumit magazin din Deva, apoi „s-a răzgândit” şi-a solicitat să îi vireze 2.400 de lei, suma pe care ar fi trebuit să i-o restituie cu ocazia efectuării cursei.

Ulterior, bărbatul și-a dat seama că a fost indus în eroare de către „clienta” cu care a avut convorbirile telefonice, aceasta confirmându-i că l-a înșelat, motiv pentru care bărbatul s-a adresat poliţiştilor, formulând plângere penală pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal şi efectuează cercetări în vederea identificării persoanei care a comis fapta şi a recuperării prejudiciului.

 

Cu privire la acest mod de operare, Poliţia Hunedoreană vă atenţionează:

 

Nu trimiteţi/viraţi în conturile unor pesoane necunoscute bani sub niciun pretext (încărcarea unor cartele telefonice prepay, comanda/achitarea  unor bunuri şi servicii pentru care vi se propune în mod în mod fals un potenţial câştig).

Nu luaţi în considerare eventualele mesaje în care sunteţi desemnat câştigător, fără temei, al vreunui concurs/sondaj organizat de o firmă de renume şi cu o puternică reputaţie;

Nu acceptaţi în nici un caz să trimiteţi persoanelor necunoscute bani în avans pentru aducerea unui autoturism sau alt bun, la care aţi fost anunţat “câştigător”;

Nu furnizaţi date confidenţiale prin telefon dacă apelul provine de la un număr ascuns sau un număr de mobil pe care nu îl cunoaşteţi.

Adresaţi-vă celei mai apropiate unităţi de poliţie sau să apelaţi numărul unic de urgenţă 112 ori de câte ori aveţi suspiciuni cu privire la faptul că aţi putea fi victimă a unei infracţiuni de înşelăciune.

 

IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *