Teacher, un concept original, realizat de elevi și foști elevi ai Liceului de Arte din Deva

Liceul de Arte ”Sigismund Toduță” din Deva vernisează miercuri, 6 decembrie 2017, expoziția ”Teacher”, la Galeria ”din Deal”, spațiul expozițional destinat elevilor, profesorilor și invitaților instituției. Lucrările expoziției, realizate de actuali ori foști elevi ai liceului, în prezent studenți ai UAD Cluj-Napoca, prezintă o serie de studii în tehnici specifice desenului, în care profesorii devin model.
Ideea de model trece astfel dincolo de conceptul abstract de personalitate, caracter, la o realitate palpabilă, măsurabilă. Odată cu acest joc ”profesor-model” și ”model-profesor” se produce o schimbare și în scenariul educațional, calitatea de model a profesorului este filtrată de creativitatea artistică a elevului, de modul prin care transpune ceea ce simte vis-a-vis de realitate.
Expoziția dezvăluie publicului o parte din rezultatele proiectului ”Atelier de Weekend” și ”Săptămâna altfel” organizate și coordonate de profesorii Iancu Ana si Dragomir Cătălin, în ultimii doi ani, prin activități ce au constat în pregătiri extrașcolare cu elevii grupelor de ceramică și sculptură, dornici să-și perfecționeze abilitățile și cunoștințele artistice în desen, modelaj sau culoare.
Expun elevii Brâneț Maria, Albu Maria, Costea Vlad, Udubașa Mihai, Dâmbean Paul, coordonați de prof. Iancu Ana și prof. Cătălin Dragomir.
 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.