Teodorovici: Măsurile privind reforma ANAF-ului

Ministerul Finanţelor va prezenta, până la finalul acestui an, un set de măsuri care vor viza o reformă în cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), în special în zona de vămi şi a marilor contribuabili, iar aceste măsuri vor face parte dintr-un răspuns pe care România îl va da la raportul de ţară realizat de Comisia Europeană (CE), a declarat miercuri, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, în cadrul conferinţei ”Semestrul European: Raportul de ţară pentru România 2018”, organizată de CE.

Ministrul s-a ferit însă să prezinte un set clar de măsuri, dar a spus că sunt vizate în special zona de vămi şi cea a marilor contribuabili.

”În ceea ce priveşte reforma ANAF-ului, o să vedeţi, până la final de an (…). Din anumite motive, nu aş vrea să prezint foarte clar un set de măsuri, dar cu siguranţă acest lucru se va întâmpla. În special, vorbesc de partea de vămi, o să mă ocup personal de tot ce înseamnă, în special, marii contribuabili, zona de Bucureşti. Ponderea principală aici este şi nu vreau să avem niciun fel de sincope, mai ales că îmi doresc foarte mult o reformă radicală în sensul bun, european, în special în această parte a administrării fiscale”, a afirmat ministrul.

Teodorovici susţine că există mai multe măsuri care vor fi luate în acest an, inclusiv în sensul modificării Codului Fiscal şi a reducerii evaziunii fiscale, măsuri care vor fi menţionate în documentul de răspuns la raportul de ţară al CE.

”Prin acest document, vrem să arătăm care este direcţia pe care noi am ales-o. (…) Nu ne permitem ca ţară să continuăm doar pe această zonă de a spune, dar nu a şi acţiona în consecinţă”, a spus ministrul.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *