Pacienții de cancer vor beneficia de servicii de diagnostic genetic și personalizat

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat joi, în şedinţa de Guvern, că vor adopta normele Planului Naţional de Control al Cancerului, prin care se deblochează finanţarea serviciilor de diagnostic genetic şi tratament personalizat, asigurând astfel acces la terapia de ultimă generaţie.

Astăzi încheiem o etapă extrem de improtantă şi atât de aşteptată, de altfel, odată cu elaborarea normelor Planului Naţional de Control al Cancerului. Adoptăm o Ordonanţă şi o hotărâre de guvern care includ Programul de oncologie, prin care deblocăm finanţarea serviciilor de diagnostic genetic şi tratament personalizat, asigurând astfel acces la terapia de ultimă generaţie pentru toţi pacienţii oncologici”, a spus premierul.

Marcel Ciolacu a arătat că, practic, prin aceste norme, toţi pacienţii de cancer sunt incluşi acum în noile programe de diagnostic şi tratament”.

„Vor urma rapid şi alte măsuri pentru organizarea sistemului de asistenţă medicală pentru pacienţii de cancer precum şi standarde de calitate a îngrijirii şi centre complexe de oncologie pediatrică. Vom stabili parcursul pentru realizarea acestor obiective, pe luni şi pe ani”, a mai spus şeful Executivului.

Premierul a subliniat că apreciază colaborarea dintre ministrul Sănătăţii, echipa sa, comisiile de specialitate din domeniul oncologiei şi profesorul Patriciu Achimaş. „Elaborarea acestor acte normative este cu adevărat o muncă de echipă şi cred că aceasta este soluţia corectă”, a completat Ciolacu.

 

news.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *