Termenul limită pentru depunerea notificării privind intenţia de restructurare a obligaţiilor bugetare este 30 septembrie

Termenul limită de depunere a notificării, prin care se manifestă intenţia de a beneficia de măsura de restructurare a obligaţiilor bugetare restante, este 30 septembrie, a anunţat vineri Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).

„Agenţia Naţională de Administrare Fiscală reaminteşte că termenul limită de depunere a notificării, prin care se manifestă intenţia de a beneficia de măsura de restructurare a obligaţiilor bugetare restante, este data de 30 septembrie 2020. Se încadrează la această facilitate toţi contribuabilii care înregistrează obligaţii bugetare restante la data de 31 iulie 2020 şi care doresc să îşi restructureze aceste obligaţii bugetare potrivit prevederilor Cap.I din Ordonanţa Guvernului nr. 6/2019 privind instituirea unor facilităţi fiscale, cu modificările şi completările ulterioare, având însă sarcina să notifice organul fiscal competent cu privire la această intenţie”, arată ANAF într-un comunicat.

După acest termen, contribuabilii sunt decăzuţi din dreptul de a mai beneficia de restructurarea obligaţiilor bugetare.

Contribuabilii, care depun notificări până la data de 30 septembrie 2020 şi care îşi menţin intenţia de a beneficia de restructurarea obligaţiilor bugetare, pot depune cereri de restructurare a obligaţiilor până la data de 31 decembrie 2020, dată până la care trebuie să se adreseze unui expert independent, în vederea întocmirii unui plan de restructurare şi a testului creditorului privat prudent, spun reprezentanţii ANAF.
news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *