Termoficarea din Valea Jiului, un pas major spre a fi concesionată

Complexul Energetic Hunedoara este singurul participant la licitația organizată de municipalitatea de la Petroșani pentru concesionarea serviciului de termoficare. Deschiderea ofertelor a avut loc la începutul acestei săptămâni, iar acum urmează de parcurs o serie de pași. Circa două luni ar mai putea dura procedura.

“Acum urmează evaluarea ofertei, iar procedura va dura circa două luni. Prima dată se face evaluarea ofertei tehnice, apoi are loc evaluarea ofertei financiare”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Primăria municipiului Petroșani a scos la licitație contractul privind ”Concesiunea de servicii privind delegarea gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termică în municipiul Petroșani”. Valoarea contractului este estimată la valoarea de 80.124.601,38 lei. Contractul licitat de administrația publică locală se atribuie pentru o perioada de 5 ani, fără posibilitatea de prelungire. Valoarea estimată, fără TVA, este de 80.124.601,38 lei, din care 38.217.979 lei veniturile totale pentru întreaga perioadă a concesiunii; 31.903.678,38 lei valoarea tuturor bunurilor care sunt puse la dispoziția concesionarului de către entitatea contractantă; iar 10.002.944 lei reprezintă valoarea investițiilor din Studiul de oportunitate.

În trecut, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Valea Jiului a mai încercat de două ori să concesioneze întreg sistemul de termoficare din zonă, însă în zadar. Nicio entitate nu s-a prezentat la licitațiile organizate.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *