Tinerii de etnie romă, neinteresați de locurile de la universitate

Locurile dedicate studenților de etnie romă nu prezintă interes. Universitatea din Petroșani, la fel ca toate celelalte instituții de învățământ superior din țară are astfel de locuri. Numai că niciun candidat de etnie romă nu și-a exprimat opțiunea pentru aceste locuri.

Universitatea din Petroșani dispune și de locuri speciale dedicate studenților de etnie romă, însă nu au existat solicitări pentru aceste locuri.

“În fiecare an am avut locuri speciale pentru cei de etnie romă și am solicitat partenerilor noștri de dialog din Valea Jiului și din județ să ne trimită studenți, lucru care nu s-a întâmplat și aceste locuri le-am pierdut. Neocupând câțiva ani aceste locuri, anul acesta nu ne-au dat pentru licență dar dacă vom vedea că sunt solicitări noi putem cere la minister să ne suplimenteze cu câte locuri este sunt necesare”,  a  declarat prof. univ. dr. ing. Radu Sorin Mihai, rectorul Universității Petroșani.

Cea de-a doua sesiune de admitere de la Universitatea din Petroșani este în plină desfășurare. Absolvenții de liceu au șansa de a deveni studenți până în data de 18 septembrie, atunci când se încheie și ultima etapă de admiteri din acest an.

De cealaltă parte, la Universitatea din Petroșani nu se modifică taxele de școlarizare.

Colaborator

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.