TNL Deva lansează primul proiect din acest an, intitulat „Administrația publică – ce înseamnă să fii primar”.

La propunerea TNL Deva, primarul municipiului Deva, Florin Oancea, deschide ușa pentru tinerii din Deva care sunt interesați să participe la activitatea zilnică desfășurată de edilul Devei. Proiectul se adresează tuturor tinerilor din Deva și va începe în luna februarie a acestui an. Înscrierile, dar și modalitatea de desfășurare a proiectului, se vor anunța în data de 17.01.2023.

„Administrația pubică – ce înseamnă să fii primar” va avea 4 ediții anul acesta și reprezintă o oportunitate pentru tinerii din municipiul Deva de a avea contact cu administrația publică locală. Proiectul constă în desfășurarea activității specifice edilului șef, pentru o perioadă de 2 zile, alături de primarul municipiului reședință de județ.

TNL Deva dorește să organizeze cât mai multe proiecte prin care tinerii să conștientizeze importanța activității administrației publice dintr-un oraș.

Ce urmărim prin acest proiect?

  1. Creșterea gradului de conștientizare în rândul tinerilor asupra funcționării administrației publice și asupra impactului acțiunilor activității publice în societate.
  2. Orientarea în carieră pentru tinerii care doresc să se specializeze în administrația publică.

 

Ne dorim ca în perioada următoare să creăm astfel de activități, de orientare în carieră, în mai multe domenii. Indiferent că este vorba despre administrația publică din Deva sau că vorbim despre alte domenii din sectorul privat.

Acest proiect nu se adresează doar tinerilor liberali, ci se adresează oricărui tânăr care are vârsta cuprinsă între 18-35 de ani.

Înscrierile se vor anunța pe pagina de Facebook TNL Deva, iar sistemul de selectie în cadrul proiectului va fi stabilit de ordinea înscrierii a participanților.

„Mă bucur că primul proiect din acest an al organizației TNL Deva este unul care are ca scop orientarea în carieră a tinerilor din Deva.

Credem că este nevoie de un astfel de proiect care să plaseze tinerii aproape de decizia publică. La baza acestui proiect stă ideea că nouă ne-a lipsit această posibilitate, posibilitatea de a vedea și înțelege concret ce anume face decidentul public.

În echipa TNL Deva sunt tineri foarte bine pregătiți, care din punct de vedere profesional au reușit să se remarce. Este important să transmitem că pentru a face un lucru temeinic, trebuie să îți cunoști obiectivul tău profesional, iar mai apoi că este nevoie de foarte multă muncă. Trebuie să le transmitem tinerilor că pentru a face politică trebuie să fii foarte bine pregătit profesional, iar apoi să faci politică.

Sper ca în perioada care vine să mapăm proiecte interesante pentru segmentul de tineret.

Îmi doresc să ne orientăm spre cariera profesională a tinerilor, deoarece sunt de părere ca sistemul nostru de învățământ nu se orientează spre așa ceva.  Sunt de părere că educația necesită inivare și trebuie să răspundă nevoilor societății din ziua de astăzi.” – a declarat Alexandru Dîlv, președintele TNL Deva.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *