În toamnă vin chinezii. Sunt interesați de potențialul turistic al județului

Vizitele și tentativele de împrietenire între conducerea Consiliului Județean Hunedoara și oficiali chinezi au drept scop aducerea turiștilor din China în județ. Cel puțin asta susține Mircea Bobora, președintele CJ Hunedoara, care a precizat că, în toamnă, vom avea vizita reprezentanților unei agenții de turism, care vrea să descopere dacă într-adevăr suntem interesanți din punct de vedere turistic sau nu.

”Relația cu China trebuie să fie atent privită, inclusiv de comunitățile cum ar fi județul Hunedoara. Schimbul și discuțiile pe care le-au purtat delegația Consiliului Județean au vizat domenii ale schimburilor materiale.  Chinezii sunt doritori de a cumpăra produse cu un anumit specific național și sunt interesați de schimburile turistice.

Turistul chinez, la momentul ăsta, în afară de cazare și masă, are disponibilitatea de a cheltui între 150 și 200 de euro pe zi, pe produse cu specific local și pe trasee, pe posibilitatea de a vizita și așa mai departe.

Urmare a vizitelor, vizite care au fost pe obiective turistice și pe atractabilitate pentru zona turuistică și care au atins Valea Jiului, Sarmizegetusa Regia, Castelul Corvinilor și cetatea Devei, în perioada imediat următoare va veni, pentru prima dată, o companie de turism care va face o evaluare a posibilităților noastre sau o verificare a declarațiilor vizavi de realitățile care le găsesc aici.

Nu știu când vor veni, dar lucrurile vor funcționa cu certitudine. Intuiția mea îmi spune că septembrie e deadline-ul pentru vizita asta”, a declarat Mircea Bobora, în emisiunea ”Vocea Străzii”.

Totodată, pentru a avea trasee cât mai atractive, Bobora precizează că vor fi realizate mai multe investiții comune cu județele limitrofe.

”Noi am demarat o relație și o continuăm cu județele limitrofe, pentru a realiza trasee cât mai atractive. Gorjul a fost primul”, mai spune președintele CJ Hunedoara.

Anamaria NEDELCOFF

Anamaria Nedelcoff

anamaria.nedelcoff@gmail.com

nedelcoff has 421 posts and counting.See all posts by nedelcoff

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *