Toate școlile din județ au toalete conforme

Toate unitățile de învățământ din județul Hunedoara au toalete conforme, potrivit unei centralizări a Ministerului Educației. Situația este diferită la nivel național, acolo unde aproape 29 de mii de elevi încă merg la latrină, în loc de toaletă, în peste 200 de școli. Ministerul Educației vrea să aloce 10,3 milioane lei pentru modernizarea WC-urilor.

Prin proiect vor fi nominalizate în total un număr de 205 de unități de învățământ preuniversitar de stat, iar de condiții sporite vor beneficia peste 28.920 de elevi, se arată în proiectul de HG.

„Prin adresa nr. 172/SI/22.07.2021 ME a solicitat inspectoratelor școlare județene ca împreună cu Consiliile de Administrație ale unităților de învățământ și cu autoritățile locale pe raza cărora unitățile își desfășoară activitatea să analizeze oportunitatea și necesitatea finanțării lucrărilor de investiții în vederea remedierii grupurilor sanitare neconforme”, arată documentul.

În județul Hunedoara nu există astfel de situații potrivit Ministerului Educației. Nicio unitate de învățământ din județ nu a solicitat fonduri în vederea remedierii grupurilor sanitare neconforme.

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.