Tot mai mulți deveni plătesc online impozitele și taxele locale!

Peste 1.900 de contribuabili deveni şi-au achitat impozitele și taxele locale prin intermediul platformei Ghiseul.ro, în prima jumătate a anului 2020, înregistrându-se astfel cel mai ridicat nivel de la înrolarea Primăriei Municipiului Deva în sistem (anul 2013).

Cifrele indică o creștere cu 67% față de aceeași perioadă a anului trecut, iar valoarea totală a tranzacţiilor de anul acesta a depășit 500.000 de lei – cu 65% mai mult comparativ cu 2019.

Datele statistice din intervalul ianuarie – iunie 2020 arată creșteri semnificative ale valorii tranzacțiilor efectuate prin Ghiseul.ro mai ales în trimestrul al doilea al anului, sumele înregistrate lunar fiind chiar și de opt ori mai mari față de cele de anul trecut.

Totodată, martie este luna în care contribuabilii deveni au efectuat cel mai mare număr de plăți online, raportat la prima jumătate a acestui an, dar și luna în care a fost înregistrată cea mai mare valoare a tranzacțiilor de la începutul anului – aproape 125.000 de lei. De asemenea, anul acesta, cifrele arată o creștere cu 91% față de 2019 a valorii totale a tranzacțiilor efectuate de contribuabili în perioada acordării bonificației de 5%.

Anul trecut, 1.525 de contribuabili deveni și-au plătit online obligațiile fiscale datorate bugetului local, iar valoarea totală a tranzacțiilor s-a ridicat la 403.590,02 lei – cu mult sub nivelul din primele două trimestre ale acestui an (505.323,30 lei).

Pe de altă parte, în intervalul ianuarie-iunie 2020, peste 33.000 de contribuabili persoane fizice și alți aproape 2.000 de contribuabili persoane juridice și-au achitat impozitele și taxele locale la ghișeele Direcției Impozite și Taxe Locale Deva, în creștere față de aceeași perioadă a anului trecut.

Informaţii suplimentare cu privire la vizualizarea şi plata online a datoriilor la bugetul local pot fi consultate pe www.primariadeva.ro, accesând linkul: http://www.primariadeva.ro/stiri-si-evenimente/impozite-si-taxe-locale-online.

 

Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *