Transferul datelor între WhatsApp şi Facebook nu se va face în Europa

Utilizatorii europeni pot sta liniştiţi, promite Facebook, care spune că noile condiţii prin care compania va accesa datele personale ale utilizatorilor WhatsApp nu se aplică şi pe bătrânul continent.

Facebook a emis un comunicat pentru lămurirea noilor condiţii de utilizare ale WhatsApp, la scurt timp după ce acestea au început să fie afişate celor peste 2 miliarde de utilizatori ai aplicaţiei.

Conform noilor clauze, datele personale ale utilizatorilor WhatsApp urmează să fie transferate către Facebook, gigantul american având în vedere mai multe aspecte, printre care se află procesarea datelor tranzacţiilor rezultate din noile funcţii de shopping din cadrul aplicaţiei.

Condiţiile sunt dictate de Facebook fără ca utilizatorul să aibă un cuvânt de spus. Cei cărora nu le convine au ca singură opţiune să înceteze să folosească WhatsApp şi să se orienteze către una dintre numeroasele alternative.

Dintre noile clauze, în Europa va lipsi cea privind transferul datelor către Facebook. Şi europenii vor avea de ales între a accepta condiţiile sau a nu mai folosi WhatsApp, însă informaţiile personale ale acestora vor rămâne pe serverele WhatsApp.

Clarificarea a fost făcută de divizia irlandeză a Facebook, după ce, iniţial, s-a crezut că noile clauze vor fi aplicate la fel în toată lumea, inclusiv în Europa.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.