Transport public modern pentru locuitorii din zone învecinate Devei, care fac naveta în municipiul reședință de județ  

Consilierii locali au votat în ședința ordinară de astăzi, 24 iunie 2022, proiectul și cheltuielile aferente proiectului ,,Achiziționarea de vehicule nepoluante – microbuze electrice”, pentru obținerea finanțării prin Planul Național de Redresare și Reziliență – apelurile de proiecte cu titlul PNRR/2022/C10, Componenta C10 – Fondul local, Investiția I.1 Mobilitate urbană durabilă, sub-investiția I.1.1 – Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public – achiziția de vehicule nepoluante, în parteneriat cu Orașul Simeria, Comuna Băcia, Comuna Hărău, Comuna Certeju de Sus, Comuna Șoimuș, Comuna Pestișu Mic, Comuna Cârjiți și Comuna Cerbăl.

Valoarea maximă eligibilă a proiectului  este de 17.598.652,50 lei (fără TVA), adică echivalentul a 3.575.000,00 euro.

Asocierea în acest proiect are ca scop creșterea calității vieții locuitorilor municipiului Deva și a celor din zonele aferente orașelor și comunelor care fac parte din acest parteneriat, prin asigurarea unui sistem de transport eficient și durabil.

În cadrul proiectului se vor achiziționa 14 microbuze electrice, fiecare cu stația de reîncărcare aferentă și încă 3 stații de reîncărcare suplimentare.

Rețeaua de transport dezvoltată va asigura o mai bună mobilitate a persoanelor și de asemenea un mediu modern, ecologic și accesibil pentru locuitorii Devei și pentru cei din zonele peri-urbane care muncesc în municipiul nostru și fac naveta.

Dezvoltarea unui serviciu de transport ecologic răspunde principalelor probleme identificate: mobilitatea populației, reducerea poluării fonice și a aerului, aspecte care vor îmbunătăți atât calitatea vieții populației cât și calitatea mediului înconjurător, în vederea reducerii emisiilor de CO2.

 

Nicolae-Florin Oancea

Primarul Municipiului Deva

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.