Transporturi de material lemnos ilegale depistate de jandarmi

În data de 11 noiembrie a.c. în jurul orei 09.30  aflându-se în executarea atribuțiilor de serviciu jandarmii montani din cadrul Postului de Jandarmi Montan Straja au observat circulând pe raza Municipiului Lupeni (DN 66 A) o autoutilitară marca Volkswagen Transporter care transporta material lemnos- cherestea molid înspre Municipiul Vulcan.

În urma verificărilor efectuate în aplicația SUMAL control s-a constatat lipsa înregistrării transportului, acesta fiind efectuat fără documente de transport și proveniență.

S-a început urmărirea autoutilitarei, totodată apelând SNUAU 112 solicitând un echipaj de la Poliția Rutieră pentru oprirea în trafic al autoutilitarei Volkswagen.

În urma interceptării,  șoferul a prezentat documentele de legitimare personală, dar pentru materialul lemnos nu a putut prezenta documente. În consecință conducătorul auto al autoutilitarei Volkswagen a fost sancționat cu amendă în valoare de 1000 lei iar materialul lemnos a fost confiscat și predat Ocolului Silvic  conform prevederilor Legii 171/ 2010.

Tot în data de 11 noiembrie a.c. de această data, jandarmii din cadrul Postului Montan Nucșoara au verificat o autoutilitară care transporta material lemnos in localitatea Bretea Română.

În urma verificării în aplicația SUMAL control, a reieșit faptul că acesta avea avizul de însoțire expirat, fapt pentru care, conducătorul camionetei a fost sancționat cu amendă în valoare de 1000 lei iar materialul lemnos a fost confiscat și predat Ocolului Silvic  conform prevederilor Legii 171/ 2010.

Menționăm că în perioada următoare vor fi intensificate acțiunile de verificare și control pe linia prevenirii și combaterii activității ilicite în domeniul silvic.

 

 

 

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *