Traseu de sanie, în Parâng

Consiliul Local al municipiului Petroșani a adoptat proiectul de hotărâre privind aprobarea Studiului de Fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții “Amenajarea unui traseu de sanie pe șină pentru toate anotimpurile în zona turistică Părâng”.”Obiectivul de investiții va fi amplasat în Zona de agrement Parâng, îmbarcarea se va face în vecinătatea instalației de transport pe cablu tip teleschi existent, între DJ 709F, în zona tunelului executat sub pârtia de schi şi la vest de pârtia existentă.Traseul de urcare este relativ paralel cu traseul instalaţiei de transport pe cablu tip teleschi. Stația superioară a instalației de sanie pe şină este în vecinătatea instalației vechi de transport de tip telescaun.Traseul de coborâre se va amplasa între pârtia de schi şi instalația de transport tip teleschi. Debarcarea va fi în imediata vecinătate a zonei de îmbarcare. Gararea săniilor se va face în construcția de tip garaj, ce se va construi în vecinătatea zonei de îmbarcare/debarcare”, notează documentul.

Lungimea propusă a instalației este de 1.565 m, 395 m traseu urcare şi 1.170 m traseu coborâre. Potrivit aceluiași document vor fi un număr  de 50 de vehicule, capacitatea de transport fiind de 500 de persoane/oră.

În conformitate cu indicatorii tehnico-economici valoarea totală a obiectivului de investiții este de 13.319.995,00 lei, fără TVA.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *