Trei agenţi de la Poliţia Autostrăzi reţinuţi pentru luare de mită şi abuz în serviciu

Cei trei agenţi de la Poliţia Autostrăzi acuzaţi de luare de mită, abuz în serviciu şi fals material, reţinuţi joi în urma unor percheziţii în Ialomiţa şi Constanţa, au fost arestaţi preventiv.

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, instanţa a admis propunerea de arestare preventivă pentru cei trei agenţi de poliţie, acuzaţi că ar fi comis între 12 şi 24 de infracţiuni de luare de mită.

Joi, ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie au făcut cinci percheziţii domiciliare în judeţele Ialomiţa şi Constanţa şi au pus în executare cinci mandate de aducere, emise pe numele a cinci agenţi de poliţie în cadrul IGPR – Brigada Autostrăzi şi Misiuni Speciale, cercetaţi pentru luare de mită, abuz în serviciu şi fals material în înscrisuri oficiale.

Potrivit DGA, în perioada iulie-august 2017, pe autostrada A2, cei cinci poliţişti au cerut şi primit bani sau bunuri de la şoferi pentru a nu le da amendă, existând mai multe situaţii în care poliţiştii au constatat abateri, dar nu au aplicat sancţiuni contravenţionale.

”Din probatoriul administrat a rezultat că doi agenţi de poliţie au întocmit şi semnat în fals, în locul contravenientului, un proces-verbal de contravenţie”, a spune DGA.

Trei dintre cei cinci agenţi de la Poliţia Autostrăzi acuzaţi de luare de mită, abuz în serviciu şi fals material au fost reţinuţi joi pentru 24 de ore, în timp ce al patrulea a fost plasat sub control judiciar, iar altul va fi cercetat în libertate.

viewscnt

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *