Trei grădinițe vor fi realizate în județul Hunedoara

Ministerul Educației a scos la licitație mai multe contracte de lucrări pentru execuția unor grădinițe. În primul caz este vorba de o grădiniță cu program normal cu două săli de grupă, care va fi construită la Zam. Valoarea acestei investiții este de 911.088 lei.

Alte două grădinițe vor fi realizate în municipiul Deva și comuna Sălașu de Sus.

Lucrările sunt finanțate cu fonduri bugetare, în cadrul Proiectului de Reformă a Educației Timpurii finanțat de BDCE și Guvernul României.

Ministerul Educaţiei și Cercetării, (MEC) prin Unitatea de Management al Proiectelor pentru Modernizarea Reţelei Şcolare şi Universitare (UMPMRSU), implementează Proiectul privind Reforma Educaţiei Timpurii, proiect cofinanţat prin împrumut de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei şi cu contribuţia Guvernului României.

Obiectivul general al proiectului îl constituie îmbunătăţirea calităţii infrastructurii educaţionale (grădiniţe defavorizate), astfel încât acestea să ajungă la un standard minim de funcţionare.

Obiectivele specifice sunt construirea de clădiri noi pentru grădiniţele ce funcționează în spații necorespunzătoare cu normele sau construirea de grădinițe noi în localități ce nu beneficiază deloc de spații pentru preșcolari, şi dotarea cu mobilier a grădiniţelor cu program normal şi a grădiniţelor cu program prelungit din România, incluse în acest Proiect.

Durata de execuție este de 12 de luni de la data înscrisă în ordinul de începere a lucrărilor pentru fiecare obiectiv în parte. Ulterior datei de recepție la terminarea lucrărilor, va curge perioada de garanție, care va fi de 36 luni. Până în data de 22 iulie se pot depune ofertele din partea firmelor constructoare.

 

Colaborator

FOTO: edupedu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *