Trei medici de la Spitalul Judeţean Arad, diagnosticaţi pozitiv cu virusul SARS CoV-2

Trei medici, dintre care unul rezident, angajaţi ai Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, au fost diagnosticaţi pozitiv cu virusul SARS CoV-2.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean Arad, conform anchetei epidemiologice, unul dintre medici, care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Secţiei Clinice ORL s-a infectat în urma contactului, în afara serviciului, cu persoane care provin dintr-una dintre localităţile carantinate ale judeţului Arad.

”Menţionăm faptul că medicul nu a intrat în contact cu pacienţii secţiei şi a solicitat testarea”, se arată în comunicat.

Al doilea medic, un pediatru, a fost depistat pozitiv înainte de întoarcerea din zile libere plătite, conform protocolului stabilit la nivelul spitalului.

Cel de-al treilea, un medic rezident pe Secţia de Ortopedie s-a infectat în perioada concediului de odihnă, efectuat în Grecia, deoarece, la plecare, testul efectuat a fost negativ, iar testul de control, realizat înainte de începerea activităţii pe secţie, a ieşit pozitiv.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *