Trei școli din județul Hunedoara au primit titlul de “Școală Europeană”

Colegiul Național de Informatică „Carmen Sylva” Petroșani (152 puncte), Colegiul Tehnic „Transilvania” Deva (148 puncte) și Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” Deva (148 puncte) au primit titlul de Școală Europeană. La competiția organizată de Ministerul Educației s-au înscris 112 de unități de învățământ, însă selectate în vederea acordării titlului au fost 61.

“Competiția „Şcoală Europeană” se adresează tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar care au fost şi sunt implicate în programele europene din domeniul educației și formării profesionale și constă în evaluarea calității și coerenței managementului școlii, reflectat în documentele manageriale, precum și a impactului pe care activitățile derulate în cadrul proiectelor europene l-a avut asupra culturii organizaționale și a ethosului școlii. Lansată în 2004 ca semn al recunoaşterii contribuţiei şcolilor româneşti la sprijinirea eforturilor României de integrare în Uniunea Europeană, Competiţia pentru obţinerea certificatului „Şcoală Europeană” este recunoscută de instituțiile europene ca un bun exemplu de susținere și valorizare a parteneriatelor școlare dezvoltate în cadrul programelor europene din domeniul educației și formării profesionale”, arată Ministerul Educației.

Titlul de „Şcoală Europeană“ este valabil pentru o perioadă de trei ani, după care şcoala trebuie să candideze din nou pentru a reconfirma titlul obţinut. Decernarea premiilor pentru câştigătorii din acest an va avea loc la Palatul Parlamentului din Bucureşti în luna iunie.

 

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *