Trei turişti cehi rătăciţi în Retezat, recuperaţi de salvamontişti hunedoreni din zona Gura Zlata

Trei turişti cehi care se rătăciseră în zona Gura Zlata din Masivul Retezat au fost recuperaţi de salvamontiştii hunedoreni după o intervenţie de durată. O altă acţiune de căutare – a unui turist care a plecat pe o scurtătură nemarcată, în partea superioară a Văii Galeş – va continua miercuri dimineaţă, întrucât bărbatul nu a fost găsit.

 

Potrivit Salvamont Hunedoara, o echipă de salvatori montani de la Baza Râuşor a localizat şi a salvat, marţi seară, trei turişti de naţionalitate cehă, care se rătăciseră pe o potecă nemarcată, într-o zonă împădurită şi greu accesibilă din zona Gura Zlata.

„Acţiunea a durat până târziu în noapte, dar cei trei rătăciţi au fost predaţi în bune condiţiuni la Cabana Gura Zlata, aparţinătorilor”, au transmis reprezentanţii Salvamont Hunedoara, pe Facebook.

O altă intervenţie a fost a salvamontiştilor de la punctele de permanenţă Pietrele, Bucura şi Poiana Pelegii, care au încercat să găsească un turist dispărut în căldarea superioară a Văii Galeş.

 

„Bărbatul în vârstă de 58 ani a părăsit grupul pe o scurtătură nemarcată, în cursul după-amiezei de ieri şi de atunci nu a mai fost văzut… În această dimineaţă căutarile vor fi reluate de salvamontişti, încercându-se localizarea şi cu dronele din dotare”, a precizat sursa citată.

 

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.