Trei zile, 100 de kilometri și un efort comun

Sportivul petroșănean, Avram Iancu, și sportivul basarabean Ion Tiron Lazarenco au terminat cursa de 100 de kilometri în Prut, în cursul serii de marți. Cei doi au rămas impresionați în momentul în care au văzut cum Prutul se varsă în Dunăre. Efortul lor este un gest simbolic adus aniversării a 100 de ani de la Marea Unire din 1918.

“Doar cu eforturi deosebite se mai pot vedea minuni!
La capătul unui efort comun, făcut cu Ion Lazarenco Tiron, de a înota ultimii 100 de km ai Prutului, am ajuns să vedem minunea cum acesta își pierde identitatea de graniță în momentul în care se varsă în Dunăre.
Unitatea însemnă putere, unitatea înseamnă împreună simțire.
Doresc să-i mulțumesc lui Ion pentru plăcerea de a înota „Umăr la umăr pentru o istorie comună””,  a spus sportivul petroșănean, Avram Iancu.

 Basarabeanul Ion Tiron Lazarenco poveștește cum a trecut prin această experiență și ce anume l-a marcat cel mai mult.

“Încă un proiect la care visez din 2013 , frumos, de suflet, dus la capăt cu succes. După ce am ajuns acasă și mi-am adus pace la umeri, corp și suflet un pic să scriu și eu câteva cuvinte de experiența mea în cele 3 zile de pe minunatul râu Prut! Nu vreau sa măresc lucrurile dar am rămas toată echipa de-acord că nu a fost ușor cum ne-am așteptat unii. Oricum ne-am găsit toți forțe și am învins timpul ce era împotriva noastră. Prutul e un râu extraordinar de frumos chiar am rămas impresionat de frumusețea lui rară și de mulțimea de păsări și natura de pe el m-a surprins…Totul natural și încă neatins de om!!!”, scrie pe pagina sa de socializare, Ion Tiron Lazarenco.

Cei doi s-au folosit de simboluri pentru a marca acest moment aniversar. Au înotat 100 de kilometri în Prut pentru a marca cei 100 de ani scurși de la Marea Unire. Prutul este râul ales ca simbol al părții moldovenești care se unește cu Dunărea.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *