Trei zile de „Toamnă Muzicală” la Deva

Primăria Municipiului Deva și Centrul Cultural ”Drăgan Muntean” Deva vă invită la Festivalul ”Toamna Muzicală”, care va avea loc în centrul orașului, în perioada 29 septembrie – 1 octombrie 2017. Intrarea la eveniment este liberă.

”Toamna Muzicală” debutează vineri, la ora 19.00, în Sala mică a Centrului Cultural ”Drăgan Muntean”, în ritmuri de bossa-nova, cu Duo Gabriela Costa – Alex Man. Florian Lungu va vorbi despre geneza acestui stil muzical la Rio de Janeiro, acum mai bine de o jumătate de veac.

Sâmbătă, 30 septembrie, la ora 19.00, melomanii sunt așteptați la un regal de muzică clasică. Arii din opere, canzonette, valsuri și tangouri celebre vor răsuna în Sala mică a Centrului Cultural ”Drăgan Muntean”, în interpretarea sopranei Georgeta Plută și a muzicienilor Laura Roman (vioară) și Marko Ristic – Serbia (acordeon).

”Toamna Muzicală” se încheie duminică, 1 octombrie, când sărbătorim Ziua Internațională a Muzicii și Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice. De ziua lor, devenii de vârsta a treia sunt invitați în Piața Victoriei, la ora 19.00, la un concert extraordinar, susținut de naistul Nicolae Voiculeț.

Festivalul ”Toamna Muzicală” va fi prezentat de Vali Ilyeș.

           

            Programul complet al evenimentului:

VINERI, 29 septembrie, ora 19.00, Centrul Cultural ”Drăgan Muntean” (Sala mică)

-Brazilia – Miracolul bossa-nova, fenomen muzical periplanetar. Comentator: Florian Lungu. Participă: Duo Gabriela Costa – Alex Man.

SÂMBĂTĂ, 30 septembrie, ora 19.00, Centrul Cultural ”Drăgan Muntean” (Sala mică)

-Recital: soprana Georgeta Plută – arii din opere (C. Saint-Saens, G. Puccini, A. Dvorjak, Offenbach) și canzonette;

-Laura Roman (vioară) și Marko Ristic (acordeon) – program de muzică clasică (A. Vivaldi, W.A. Mozart, F. Chopin, D. Sostakovici, I. Ivanovici), valsuri și tangouri celebre din repertoriul clasic universal.

DUMINICĂ, 1 octombrie, ora 19.00, Piața Victoriei

-Concert extraordinar: naistul Nicolae Voiculeț.

 

 Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.