A treia zi din campania națională ”Săptămâna Prevenirii Criminalității” s-a adresat părinților

Poliţiştii hunedoreni continuă activităţile cu caracter preventiv derulate în cadrul campaniei naţionale „Săptămâna Prevenirii Criminalității”, ce are loc în perioada 3-7 iunie 2019.

În cadrul evenimentelor organizate, polițiștii prezintă informații vizând domeniul prevenirii victimizării și delincvenței juvenile, al prevenirii infracțiunilor contra patrimoniului sau al prevenirii violenței domestice, precum și metodele prin care cetățenii pot fi în siguranță, oriunde aleg să-și petreacă timpul.

A treia zi din campania națională ”Săptămâna Prevenirii Criminalității” s-a adresat părinților, reprezentanți ai Federației Naționale a Asociaților de Părinți din învățământul preuniversitar – filiala Hunedoara. În cadrul întâlnirii, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Hunedoara şi polițiștii de prevenire a criminalității din cadrul I.P.J. Hunedoara au pus accent în discuțiile cu părinții pe nevoia implicării active a acestora în demersul preventiv și pe importanța susținerii tinerilor în activități constructive de petrecere a timpului liber.

Polițiștii și specialiștii antidrog i-au informat pe părinţi despre proiectele și campaniile aflate în derulare, i-au conștientizat asupra nevoii de cunoaștere a anturajului copiilor lor și au discutat despre pericolul consumului de droguri, factorii de risc și de protecție în familie și în comunitate, reglementările legislative privitoare la răspunderea penală a minorilor și influența anturajului. Întâlnirea s-a derulat în cadrul work-shop-ului denumit  ”Cum să gestionez situațiile dificile în relația cu copilul meu?”.

La final, părinții au primit o serie de materiale informative și de suport cu informații despre prevenirea bullying-ului, a violenței domestice și a consumului de droguri.

 

 Biroul de presă – IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.