Triaj epidemiologic online pentru părinţii nehotărâţi să îşi trimită copiii la şcoală

Echipa Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş” din Timişoara şi Fundaţia de Ajutor Medical Profilaxis au realizat un chestionar online ca instrument de sprijin pentru părinţi în momentul luării deciziei de a trimite sau nu copilul la şcoală. “Încă de la începutul pandemiei am spus că bătăliile împotriva noului coronavirus ar trebui date în afara unităţilor sanitare. Dacă vom ajunge să luptăm doar în spitale, în secţiile de Terapie Intensivă, pierderile noastre vor fi din ce în ce mai mari. Acest chestionar ne poate ajuta să prevenim, să începem lupta cât mai devreme”, spune medicul Virgil Musta.

Potrivit unui comunicat de presă, de miercuri, al Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, chestionarul a fost gândit ca fiind un triaj online epidemiologic ce se recomandă a fi realizat zilnic. Completarea lui nu durează mai mult de două minute.

„Cu toţii suntem îngrijoraţi de acest risc, cel al infectării cu noul coronavirus şi uneori decizia de a trimite copilul la şcoală sau a-l îndruma este foarte dificil de luat. Există riscul să ne scape un amănunt care să fie esenţial în evoluţia ulterioară a evenimentelor”, spune doctorul Virgil Musta, şeful Clinicii de Boli Infecţioase 2 din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” Timişoara şi coordonator al proiectului „Conectaţi pentru sănătate în timpul pandemiei de COVID 19”.
Chestionarul cuprinde câteva date de identificare ale părintelui, dar şi vârsta copilului.
Mai multe întrebări sunt legate de contactele pe care le-a avut copilul în ultimele 14 zile şi de prezenţa în ultimele două săptămâni a unor simptome asociate infecţiei cu noul coronavirus. O întrebare din cadrul chestionarului online este legată de posibilele boli cronice pe care le-ar putea avea copilul, avand drept consecinţă o formă severă în cazul unei infecţii cu SARS-CoV-2. În urma completării formularului, sunt oferite mai multe recomandări.
“Încă de la începutul pandemiei am spus că bătăliile împotriva noului coronavirus ar trebui date în afara unităţilor sanitare. Dacă vom ajunge să luptăm doar în spitale, în secţiile de Terapie Intensivă, pierderile noastre vor fi din ce în ce mai mari. Acest chestionar ne poate ajuta să prevenim, să începem lupta cât mai devreme. Să nu ajungem să acţionam când e prea târziu”, spune doctorul Virgil Musta.
Formularul poate fi accesat folosind următorul link: http://fundatiaprofilaxis.ro/infopandemie-scoala/

viewscnt

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *