Viceprimarii din comunele hunedorene, primele victime ale legii salarizării

Noua lege a salarizării face primele victime. Viceprimarii din comunele în care sunt înregistrați sub 3.000 de locuitori s-au trezit cu salariile mai mici cu câteva sute de lei. Este și cazul viceprimarului din comuna Teliucu Inferior, Mircea Modârcă.

”După ultima mărire, salariul meu ajunsese la 4.800 de lei. De acum înainte îl voi avea de 4350 de lei. Din păcate, legea nouă a salarizării îi afectează pe viceprimarii comunelor în care sunt sub 3.000 de locuitori. Cred că suntem peste 30 de viceprimari în situația asta în județul Hunedoara. Nu mi se pare echitabil, având în vedere munca depusă și deciziile pe care trebuie să ni le asumă. În cazul nostru probabil s-a greșit”, a declarat, pentru site-ul Replica-INFO HD, Mircea Modârcă.

Senatoarea Carmen Hărău precizează că această lege va duce la ”ură între angajații din aceeași familie ocupațională”.

”Așa cum de fapt am anunșat încă din perioada dezbaterilor din Senat, Legea salarizării bugetare este inechitabilă, discriminatorie și nu are respect pentru calitatea muncii bugetarilor. Mai mult decât atât, va duce la ură între angajații din aceeași familie ocupațională. Cazul viceprimarilor din comunele cu mai puțin de 3.000 de locuitori nu este singular”, a declarat senatoarea PNL Carmen Hărău, vicepreședinte în Comisia penru muncă, familie și protecție socială a Senatului.

Senatorul PSD Cristian Resmeriță susține că, mai întâi, trebuie să studieze despre ce este vorba și mai apoi poate spune, concret, care ar fi soluțiile.

”Nu știu să vă spun, nu cunosc. Deci legea salarizării e foarte complexă și nu poți să știi fiecare chestiune. Dar eu știu că legea salarizării face un oarecare echilibru peste tot, chiar dacă nu de anul ăsta, de anul viitor. Nu cunosc aceste aspecte, că nu ai cum să le știi chiar pe toate. Eu știu să vă spun numai că la Lupeni, când am fost eu primar, am avut salariu 3.900 de lei. Deci ce să zic? Într-adevăr, oamenii merită salarii mai mari și doar primarii și viceprimarii, ci toată lumea, ca să trăiască mai bine. Sunt cazuri particulare, numai ca să văd, să le studiez. Vă mulțumesc că m-ați anunțat așa de ele, dar trebuie să le studiez ca să pot da un răspuns exact”, a declarat, pentru site-ul Replica–INFO HD, Cristian Resmeriță.

În ordine, pentru a explica despre măririle salariale care nu au mai avut loc, deși au susținut și votat Legea salarizării, au fost sunați parlamentarii PSD și ALDE în această ordine: Laurențiu Nistor, Natalia Intotero, Viorel Sălan, Ilie Toma și Marius Surgent. Niciunul dintre aceștia nu a putut fi contactat.

Anamaria NEDELCOFF

sursa foto: economica.net

 

Anamaria Nedelcoff

anamaria.nedelcoff@gmail.com

nedelcoff has 421 posts and counting.See all posts by nedelcoff

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *