Turcan: Majoritatea PSD-ALDE a îngropat o solicitare firească a PNL

Prim-vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, a declarat marţi că majoritatea PSD – ALDE “a îngropat” solicitarea PNL de sesizare a Comisiei de la Veneţia privind modificarea legilor Justiţiei, afirmând că în comisia de modificare a legilor Justiţiei vor urma modificări la Codurile penale, iar “procesul de control şi de subordonare a Justiţiei” este vizibil din discursurile lui Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu.

“Am constatat astăzi că majoritatea PSD – ALDE (…) a îngropat o solicitare firească a PNL, ca tot ceea ce înseamnă dezbatere pe legile Justiţiei să fie suspendată şi să aşteptăm un punct de vedere din partea Comisiei de la Veneţia, aşa cum reiese din recomandarea CE, din declaraţiile prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, exprimate inclusiv după întâlnirea cu preşedintele Camerei Deputaţilor, dar, în primul rând, o solicitare venită din partea corpului magistraţilor. Nu este doar PNL cel care consideră că trebuie să obţinem un punct de vedre din partea unui organism de verificare a respectării şi funcţionării independenţei Justiţiei, ci inclusiv corpul profesioniştilor din Justiţie solicită lucrul acesta”, a spus Raluca Turcan.

Ea susţine că în comisia de modificare a legilor Justiţiei vor urma modificări la Codurile penale, afirmând că “procesul de control şi de subordonare a Justiţiei” este vizibil din discursurile lui Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu.

“Aduc în atenţie faptul că în comisia specială pentru modificarea legilor Justiţiei urmează modificări la Codul penal. Codul penal poate să fie completat de către această majoritate împotriva Justiţiei, aşa cum deja ne sugerează domnii Tăriceanu şi Dragnea, inclusiv cu sancţionarea defăimării. Deci, practic, tot acest proces de control şi de subordonare a Justiţiei ajunge să fie vizibil inclusiv prin discursurile publice pe care domnii Dragnea şi Tăriceanu le au în ultimele zile”, a mai spus aceasta.

Turcan spune că “vom ajunge să trăim într-o Românie a comunismului”.

“Este revoltător că vom ajunge să trăim într-o Românie a comunismului, în care, dacă era un grup de trei persoane pe stradă, te băgau în dubă, dacă spuneai un banc erai dus la audieri la serviciile de securitate comandate politic. Pentru că, până la urmă, asta vor să facă. Au pus gând rău, prin comisia specială de anchetă, SPP şi vizează SRI, cu alte cuvinte, vor să controleze Justiţia, să îşi pună politic persoane pe care să le influenţeze şi prin care să controleze tot ce se întâmplă în ţara asta şi, după aceea, să-şi numească şi în fruntea serviciilor secrete oamenii”, a mai spus ea.

Preşedinte Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat marţi, referitor la scrisoarea trimisă de PNL conducerii Camerei Deputaţilor pentru a fi sesizată Comisia de la Veneţia cu privire la modificările legilor Justiţiei, că în cadrul şedinţei Birourilor permanente reunite au fost discuţii contradictorii, iar solicitarea va fi transmisă comisiilor Juridice ale celor două Camere pentru un punct de vedere.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *