Turiştii străini sosiţi în România au cheltuit în medie 2.409 lei în primul semestru

Turiştii străini sosiţi în România în primul semestru al acestui an au cheltuit, în medie, 2.409 lei de persoană, cu 9,6% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În primul semestru din 2017, turiştii nerezidenţi sosiţi în România au cheltuit în medie 2.199 lei de persoană.

În semestrul întâi din 2018, numărul de turişti nerezidenţi cazaţi în structurile de cazare turistică a fost de 1,27 milioane, iar cheltuielile acestora s-au ridicat în total la 3,07 miliarde lei.

În semestrul întâi din 2017, numărul de turişti nerezidenţi cazaţi în structurile de cazare turistică a fost de 1,21 milioane, iar cheltuielile acestora s-au ridicat în total la 2,65 miliarde lei.

În al doilea trimestru din 2018, principalul motiv al sejurului petrecut de turiştii nerezidenţi în România l-a reprezentat afacerile, participarea la congrese, conferinţe, cursuri, târguri şi expoziţii (58,5% din numărul total de turişti nerezidenţi), cheltuielile acestora reprezentând 60,1% din total.

”Cel de al doilea motiv al sejurului petrecut de nerezidenţi în România l-a reprezentat călătoriile în scop particular (41,5% din numărul total de turişti nerezidenţi), dintre acestea evidenţiindu-se călătoriile pentru vacanţe (71,2%)”, se arată în comunicat.

Călătoriile în scop particular includ călătoriile pentru vacanţe, cumpărături, evenimente culturale şi sportive, vizitarea prietenilor şi rudelor, tratament medical, religie, tranzit şi alte activităţi.

”Din totalul cheltuielilor pentru afaceri, ponderea cea mai mare o reprezintă cheltuielile pentru cazare (52,8%), fiind preferată în special cazarea cu mic dejun inclus (90,4%). Cheltuielile turiştilor nerezidenţi în restaurante şi baruri au fost de 17% iar cele pentru cumpărături au reprezentat 11,7%”, se arată în comunicat.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *