Turiștii sunt așteptați la Sarmizegetusa Regia. Intrare gratuită cu ocazia Zilei Internaționale a Monumentelor și Siturilor

Intrare gratuită la Sarmizegetusa Regia cu ocazia Zilei Internaționale a Monumentelor și Siturilor. Astfel, administrația Sarmizegetusa Regia vrea să atragă mai mulți turiști cărora să le dezvăluie secretele zonei. În data de 18 aprilie intrarea la situl arheologic va fi gratuită.

„La 18 aprilie, în fiecare an, este sărbătorită Ziua internaţională a monumentelor şi a siturilor. Comitetul Internaţional al Monumentelor şi Siturilor – ICOMOS a stabilit această dată în 1982, care a fost adoptată anul următor, în cadrul celei de-a 22-a Conferinţe Generale a UNESCO. Ziua internaţională a monumentelor şi siturilor este dedicată celebrării şi promovării patrimoniului cultural, reprezentând totodată o oportunitate de a atrage atenţia asupra diversităţii, a relevanţei acestuia, dar şi asupra vulnerabilităţii sale. De asemenea, sunt arătate eforturile necesare protecţiei şi conservării acestui patrimoniu, dar şi ce înseamnă pentru întreaga omenire conservarea sa. Vă așteptăm să ne bucurăm împreună de istorie și natură”, arată  reprezentanții Administrației Sarmizegetusa Regia.

Sarmizegetusa Regia a fost capitala și cel mai important centru militar, religios și politic al statului dac înainte de războaiele cu Imperiul Roman. A fost nucleul unui sistem defensiv strategic format din șase fortărețe dacice din Munții Orăștiei, folosit de Decebal pentru apărare contra cuceririi romane.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.