Tutorial pentru păstrarea unui mediu curat

Administrația Parcului Național Defileul Jiului a realizat un scurt tutorial prin care încearcă să îi învețe pe turiști cum să păstreze mediul curat. Zeci de saci cu gunoaie sunt adunați de cei din zonă după turiștii care aruncă mizeriile la voia întâmplării.

Potrivit celor de la Parcul național Defileul Jiului este foarte simplu de păstrat mediul curat și anume, trebuie urmați doar câțiva pași.

Pasul 1 – dacă aveți de aruncat de ex. un sac de deșeu, opriți doar în parcare sau refugiu unde observați acest obiect, (sunt în multe parcări) se numește tomberon/ container; pasul 2 – ridicați capacul tomberonului; pasul 3- aruncați deșeul în interiorul tomberonului (este un pas foarte important)‼ pasul 4- lăsați capacul tomberonului (ușor) până se închide; În cazul în care găsiți tomberonul plin, puteți suna la numărul de telefon  afișat pe tomberon”, arată Administrația Parcului Național Defileul Jiului.

Sunt containere puse în tot Parcul Național Defileul Jiului. Astfel, cei care tranzitează zona își pot arunca deșeurile în mod civilizat.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *