UE a început discuţiile despre eventualele certificate de vaccinare pentru călători

Statele Uniunii Europene au început, luni, să discute dacă oamenii vaccinaţi pentru Covid-19 ar trebui să aibă o libertate de mişcare mai mare, la vară, faţă de cei care nu sunt imunizaţi, transmite Reuters.

Miniştrii din cele 27 de state membre au avut o videoconferinţă pentru a discuta despre o coordonare mai bună pentru distribuirea vaccinurilor, un subiect care va fi abordat de liderii UE, în timpul unei întîlniri online de joi.

Ministrul elen de Externe, Kyriakos Mitsotakis, a propus, săptămâna trecută, crearea unui certificat de vaccinare, pentru a contribui la reluarea călătoriilor transfrontaliere care au fost afectate grav de pandemie.

Duminică, ministrul german de Externe, Heiko Maas, a declarat că persoanele vaccinare ar trebui să poată reveni în curând în restaurante şi cinematografe, dar alţi miniştri au criticat acest punct de vedere.

Maros Sefcovic, vicepreşedinte al Comisiei Europene, a spus că este important să se sublinieze că vaccinarea este voluntară – unii oameni nu pot sau nu doresc să fie vaccinaţi.

Sefcovic a declarat într-o conferinţă de presă, susţinută după şedinţa de luni, că astfel de persoane nu ar trebui să aibă drepturi limitate. Cu toate acestea, vaccinarea ar putea deveni o condiţie pentru călătorie, la fel ca cerinţele actuale din multe ţări pentru un test COVID negativ.

„Vor exista diferite opţiuni pentru modul în care ne ocupăm de călătorie… s-ar putea adăuga posibilitatea certificatului electronic de vaccinare”, a spus el.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *