ULTIMA ORĂ: Guvernul Orban simplifică procedurile și merge pe încredere în români

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat, în numele Guvernului Ludovic Orban, că se simplifică procedurile prin care companiile pot beneficia de măsurile speciale de sprijin în contextul epidemiei COVID-19, până la nivelul declarațiilor pe propria răspundere. „Avem încredere în români”, este mesajul ministrului Muncii, Violeta Alexandru, și al guvernului liberal Orban.

„Am simplificat procedura prin care companiile pot avea acces la măsurile guvernamentale, care să le permită să acorde angajaților fondurile pentru șomaj tehnic. Am decis să propun echipei guvernamentale, completarea Ordonanței 30/ 2020, primul act normativ care se referea la șomajul tehnic, ca urmare a semnalelor pe care le-am primit din partea sindicatelor, patronatelor, companiilor, au fost mii de mesaje care au ajuns la Guvern, la Ministerul Muncii și Protecției Sociale, la Cabinetul premierului, prin care oamenii ne-au făcut sugestii legat de procedura privind accesul la resursele guvernamentale pentru șomajul tehnic.

Pentru companiile a căror activitate este afectată de acestă epidemie, total sau parțial, pe baza unei cereri însoțită de o declarație simplă, la care se atașază lista angajaților pentru care deja s-a dispus măsura întreruperii temporare a activității, în sensul de intrare în șomaj tehnic, se pot depune documentele la Agențiile Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, astfel încât să poată beneficia de fondurile alocate de Guvern pentru aceste costuri”, a declarat Violeta Alexandru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *