Doi minori și un tânăr, care au tâlhărit o persoană prin violență, au fost prinși de polițiști

Identificaţi şi reţinuţi pentru 24 de ore de către poliţişti, după ce au tâlhărit un bărbat, pe o stradă din municipiul Hunedoara.

În data de 17.03.2020, în jurul orei 17:00, Poliția Municipiului Hunedoara a fost sesizată de un bărbat în vârstă de 37 de ani, în municipiul Hunedoara, despre faptul că, în timp se afla pe o stradă din municipiul Hunedoara, a fost agresat de trei tineri, care i-au sustras telefonul mobil (după care cei trei au fugit).

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie calificată, iar ca urmare a cercetărilor efectuate, în cursul zilei de ieri, poliţiştii Biroului de Investigații Criminale au depistat trei tineri, bănuiţi de comiterea faptei (doi minori, unul în vârstă de 13 ani şi altul de 15 ani şi un tânăr de 21 de ani, toţi din municipiul Hunedoara).

Faţă de doi dintre prezumtivii autori (minorul de 15 ani şi tânărul de 21 de ani), poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 ore, urmând ca tânărul să fie prezentat magistraţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara, în vederea luării măsurilor preventive legale.

Poliţiştii continuă cercetările, în vederea stabilirii întregii activități infracționale a celor trei.

 Bine de știut

Pentru a nu deveni victime ale acestui gen de infracţiuni, poliţiştii vă recomandă să vă luaţi măsuri de precauţie, să nu afişaţi în mod ostentativ bijuterii sau alte bunuri de valoare, telefoane mobile ori sume mari de bani. Dacă observaţi că sunteţi urmăriţi, nu ezitaţi să cereţi ajutor trecătorilor de pe stradă. Este important să vă păstraţi calmul. Neintrând în panică, veţi putea sesiza cu multă claritate intenţiile agresorului, posibilităţile de apărare sau de acţiune pentru a scăpa din zona de influenţă a acestuia. Dacă sunteţi victima unei agresiuni, încercaţi să reţineţi multe semnalmente ale autorului şi anunţaţi de îndată poliţia; sporiţi, astfel, şansele de identificare, prindere şi pedepsire ale agresorului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.